Prăjitură cu foi de zahăr ars

de elucubratiiculinare in Prajituri, 8 Iul 2014 | 7461 vizualizari

 

O prăjitură ce nu lipsea aproape în nici un an de pe masă la evenimente importante în familie.
Anul acesta am făcut-o și eu de Paști, scuze că o postez după așa mult timp.

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahăr
  • 250 ml apă
  • 1 ou
  • 250 ml ulei
  • 1 lingură amoniac
  • 1 lingură bicarbonat
  • făină cât cuprinde aprox. 700 g
  • 500 ml frișcă
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu foi de zahăr ars:

Într-o crăticioară punem la ars 250g zahăr. În altă crăticioară punem restul de zahăr (250g) cu 250 ml apă și punem pe foc până se topește zahărul. Când s-a caramelizat complet zahărul turnăm siropul și lăsăm la foc mic până se dizolvă tot caramelul. Lăsăm la răcit. Adăugăm oul, uleiul, făina, bicarbonatul și amoniacul stins cu o linguriță oțet.

Amestecăm bine până la omogenizare. Se dă aluatul la rece pentru 30 minute. Aluatul ajunge pentru 6 foi mici sau 3 foi mari. Nu este un aluat foarte tare și este un pic complicat de lucrat cu el. Așa că se va întinde direct pe o hârtie pergament deja măsurată pe fundul unei tăvi și tapetată cu făină pentru a ne ajuta la întindere :) Se coc pe rând la 180 grade C pentru 10-15 minute. După ce se răcesc se umplu cu frișca bătută și se lasă la rece pentru minim 24 ore. De preferat să se acopere cu o greutate de ex. un tocător de bucătărie.   PS: Pozele sunt făcute din câteva colțuri rămase prin frigider, după câteva zile.

Atunci chiar am regretat că uitasem să fac poze și am realizat cât de bună a fost :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu foi de zahăr ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuitei din fulgi de ovaz