Fiindca ma cuprins un dor mare de Laurici,am incercat aceasta reteta a ei,nici nu stiu ce mai pot spune,cuvinte nu prea am,pot spune doar atat ca a iesit tare buna,multumesc tare mult pentru reteta si te asteptam cu nerabdare printre noi sa radem si sa ne simtim bine ca altadata
Intr-un castron amestecam uleiul si zaharul pana se topeste.
Adaugam bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie.
Adaugam faina si grisul(eu nu am pus) si amestecam apoi framantam pana devine un aluat elastic si il dam la frigider o jumatate de ora.
Dupa ce a stat la rece impartim aluatul in 4 parti egale pe care le intindem cu sucitorul, apoi le coacem pe dosul unei tavi (eu am copt pe o hartie de copt) cca 7-8 min in cuptorul incins la 180 °c. Lasam foile la racit si in acest timp pregatim crema.
Punem la fiert laptele, cand acesta este fierbinte adaugam grisul si amestecam continuu cu un tel ptr a nu se forma cocoloase. Dupa ce s-a legat bine si grisul e fiert adaugam zaharul si amestecam pana se topeste si acesta.
Dam deoparte si adaugam untul si coaja de portocala rasa (eu am pus esenta,ptr ca nu am avut portocala netratata), amestecam bine pana se omogenizeaza si dam la rece.
Pe un platou am pus o foaie apoi peste am uns cu jumatate din crema, apoi foaie, gem, foaie, apoi restul de crema si ultima trebuie sa fie o foaie, peste am pus o foaie de copt si am adaugat un fund sau un obiect mai greu pentru a presa prajitura.
Am dat la rece iar a doua zi am portionat-o si am servit-o alaturi de o cafea buna.
Sa aveti pofta!