Prajitura cu foi si branza de vaci

de gaby_duceag in Prajituri, 2 Noi 2015 | 11787 vizualizari

 

De multe ori cand nu am timp aleg pentru desert sa pregatesc orice nu are mai multe etape :)), gen blaturi, creme, glazuri.

Asa m-am oprit si la prajitura asta cu foi si branza, pentru care pregatesti totul, pui in tava, bagi la cuptor si gata! :)

Si-i foarte, foarte buna si aromata

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 2 galbenusuri
  • o lingurita bicarbonat
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 250 gr faina
  • 80 ml lapte
  • Pentru umplutura
  • 400 gr branza de vaci
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa lamaie
  • 4 linguri zahar
  • 3 oua + 2 albusuri
  • o lingurita esenta de rom
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si branza de vaci:

  1. As fi facut poze din timpul prepararii dar e atat de simpla prajitura incat veti intelege din vorbe :))
  2. Am amestecat intr-un bol untul (la temperatura camerei) cu galbenusurile, zaharul, vanilia, faina cernuta si bicarbonatul stins cu putin otet.
  3. Am adaugat laptele rece, putin cate putin. Trebuie sa obtinem un aluat elastic, bun de intins foi, asa incat aveti grija – daca nu e cazul nu adaugati tot laptele sau daca-l adaugati mai puteti pune faina s-aveti un aluat usor de modelat :).
  4. Am acoperit cu folie si am dat la rece cat am pregatit umplutura.
  5. Am amestecat branza cu ouale si albusurile ramase de la foi, zaharul, coaja rasa, esenta de rom, stafidele, grisul.
  6. Am pregatit o tava de 22/25 cm, am uns-o cu unt.
  7. Am scos aluatul de la rece, l-am impartit in doua si-am intins doua foi.
  8. Am asezat prima foaie, am intepat-o cu furculita, am pus umplutura de branza, am distribuit umlutura, am pus a doua foaie si-am intepat din nou cu furculita.
  9. Am dat tava in cuptorul preincalzit si-am copt la foc mic pana ce prajitura a inceput sa prinda usor culoare si era maronie pe laterale.
  10. Am pudrat-o cu zahar pudra.
  11. I-atat de buna si calda!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu rabarbar si branza de vaci