Prajitura cu frisca si capsune

de Bucataras Medi in Prajituri, 8 Iun 2015 | 7651 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 400 ml frisca lichida
  • 375 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri rase cacao
  • 200 g capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • Mai avem nevoie
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si capsune:

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat.

Adaugam  frisca lichida si esenta de rom si mixam incontinuare.

Cernem faina si o amestecam cu sarea.

Adaugam treptat faina peste amestecul de mai sus. Amestecam folosind o lingura de lemn.

Dizolvam praful de copt in zeama de lamaie si il adaugam in compozitie.

Impartim compozitia in doua.

In jumatate din compozitie adaugam cacao si amestecam.

Tapetam o forma(30/22) cu hartie de copt si turnam compozitia cu cacao apoi compozitia simpla.

Taiem capsunile felii si le asezam deasupra aluatului.Dam la cuptor(preincalzit in prealabil), la 180 grade timp de aproximativ 30 min. pana cand prajitura este usor rumenita si bine facuta(facen testul scobitorii)Lasam prajitura sa se raceasca  in tava dupa care o pudram cu zahar pudra si apoi o taiem patratele.

(Sursa de inspiratie, Laura Adamache......http://www.lauraadamache.ro/2012/03/prajitura-cu-frisca-si-capsuni.html.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trunchi de copac