Prajitura cu frisca si cirese

de Angelina_Elena in Prajituri, 1 Iun 2014 | 6850 vizualizari

 

Am adus ceva dulce si proaspat! Stiu ca nu este cea mai frumoasa prajitura dar este foarte buna, aromata si va servesc cu drag! Duminica placuta in continuare! :-*

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 300 ml frisca lichida
  • 250 g cirese
  • 3 linguri zahar

Sirop:

  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 1 lingura esenta de rom

Glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si cirese:

Umplutura: batem frisca lichida pana se intareste apoi o dam la frigider

pana pregatim blatul.

Ciresele le spalam, le scoatem samburii si le transferam intr-o cratita.

Adaugam zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana scad putin si formeaza

un sos.

Scurgem ciresele de sosul format si le lasam sa se raceasca.

Blat: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.

Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa

mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu apa, uleiul si esenta de rom, apoi

amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste

albusurile batute spuma si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.

Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul

trece testul scobitorii.

Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand

zaharul se topeste.

La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.

Asamblare: blatul rece il punem pe o tava, il insiropam bine, punem frisca

batuta, nivelam si punem din loc in loc ciresele scurse de sos.

Dam prajitura la rece pentru 1 ora apoi o scoatem si o glazuram (topim

ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi).

Dam din nou la rece pana se intareste ciocolata, apoi portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta