Prajitura cu frisca si piersici

de - Andreea - in Prajituri, 13 Noi 2013 | 30022 vizualizari

 

Ma tot incerca pofta de ceva dulce cu frisca....asa ca folosindu-mi imaginatia...a iesit la iveala aceasta prajitura.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1\2 plic praf de opt
  • 500 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata cu alune
  • 500 gr piersici
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si piersici:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana ce denvin o spuma tare si lucioasa.

Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam la spuma de albusuri amestecand usor de jos in sus.

Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si amestecam usor in continuare de jos in sus.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 15-20 minute.

Cand blatul s-a copt il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Separat mixam 400 ml frisca si taiem piersicile cuburi cat mai mici .

Topim ciocolata impreuna cu 100 ml frisca lichida.

Blatul il taiem in doua pe orizontala.Pe primul blat punem frisca amestecata in prealabil cu piersicile .Asezam cel de-al doilea blat si acoperim cu un strat de ciocolata.

Ornam cu frisca si piersica.

Se da la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si piersici" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine