Prajitura cu fructe de padure si frisca

de papabundetot in Dulciuri, 26 Apr 2015 | 7068 vizualizari

 

Am descoperit acum 2 saptamani la Auchan, un mascarpone, ambalat la tub, asa cum e si brinza topita de obicei, bun de tot si ceva mai ieftin,e si normal cata vreme nu mai platim si cutia. M-am aprovizionat si eu cu cateva bucati,si astazi am zis sa ii rasfat pe ai mei cu o noua creatie dulce de-a mea :) Aveam mai multe idei,(un blat insiropat,mascarpone, fructe) asa ca am incercat sa le imbin toate intr-o singura tava,fara a fi „prea mult”, sper eu ca mi-a si reusit daca ma iau dupa reactiile din timpul degustarii :).

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • 1/4 lingurita pasta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru sirop:
  • 130 g zahar brun
  • 90 ml apa
  • Pentru crema:
  • 250 g fructe de padure din congelator
  • 3-4 linguri zahar brun
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml frisca
  • 1/4 lingurita pasta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe de padure si frisca:

Blatul: Partea simpla a acestei prajituri incepe cu blatul, care e in cazul meu cam de fiecare data la fel. Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile cu vanilia si zaharul le-am batut bine cu mixerul pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit, apoi am adaugat usor rand pe rand cate o lingura de ulei si la final, faina cu praful de copt.In alt caston am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi le-am incorporat usor peste amestecul de galbenusuri.

Am tapetat o tava cu hartie de copt, am pus aluatul si l-am dat la cuptor pana cand a trecut testul cu scobitoarea. Pana cand aluatul s-a copt am facut siropul,intr-o craticioara am pus la foc apa si zaharul si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana cand siropul s-a legat, apoi l-am lasat sa se raceasca.

Dupa ce blatul s-a copt,cat inca era fierbinte, l-am intepat din loc in loc cu o scobitoare si l-am insiropat cu siropul de zahar, eu l-am intors si pe partea cealalta ca sa fie zemos, voi…procedati cum va place.

Am lasat blatul insiropat sa se raceasca si am trecut la crema.

Intr-o craticioara am pus la foc fructele de padure congelate cu zeama de lamaie,pasta de vanilie si zaharul si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana cand au capatat consistenta unei dulceti, apoi am dat cratita la racit.Intr-un castron am pus mascarponele, am pus deasupra fructele racite si am amestecat bine cu mixerul.

Am asezat aceasta crema peste blatul insiropat si am dat prajitura la frigider sa se raceasca.

Dupa aproximativ o jumatate de ora la rece, am batut 400 ml frisca lichida si am ornat din loc in loc prajitura cu fructe de padure, apoi am dat-o din nou la racit.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe de padure si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si ciocolata