Prajitura cu gem

de retetele_tinei in Prajituri, 25 Dec 2015 | 6096 vizualizari

 

Reteta aceasta o am de la soacra mea si sincer mi-a placut din prima, pentru ca se simte foarte bine untul, smantana, iar topul de gem, face totul sa fie la superlaiv.

 

INGREDIENTE

  • 300 - 350g faina (depinde de cat lapte se foloseste, la dizolvat, drojdia)
  • 70g zahar
  • 125g unt, la temperatura camerei
  • 2galbenuse
  • 2 linguri smantana
  • 20 g drojdie
  • 10 sau 20 ml lapte (pentru a dizolva drojdia)
  • putina sare
  • jumatate borcan de gem de capsuni (sau de care doriti)
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem:

Se amesteca untul cu faina, zaharul, galbenusele, coaja rasa de lamaie, smantana si sarea.

Separat, se amesteca drojdia cu laptele.

Laptele cu drojdia se pun peste aluat si se amesteca.

Aluatul se framanta bine.

Compozitia rezultata se intinde pe o foaie de copt (care a fost initial taiata cat tava).

Foaia, dupa ce a fost intinsa, se aseaza in tava, si se lasa la crescut pt 10 - 15 minute.

Dupa care, se pune gem peste foaie.

Si se intinde, uniform.

 Introducem tava din nou in cuptor pana prind, marginile, o culoare aurie.

Se lasa la racit, dupa care se poate servi...e foarte gustoasa!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]