Prajitura cu gem si nuca

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 9 Iun 2010 | 11844 vizualizari

 

o prajitura tot de criza, noi ne-am obisnuit sa avem mereu ceva dulce in casa, asa ca am facut repede prajiturica asta cu ce aveam la indemana.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un pahar de zahar
  • 3 pahare faina
  • un borcan de gem ( eu am avut de piersici, ar fi mers mai bine de prune)
  • un praf de copt
  • o jumatate pahar ulei
  • un pahar de lapte
  • esenta de vanilie
  • colorant rosu
  • nuca
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuca:

Batem ouale cu parful de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, mixam bine, adaugam si uleiul, laptele, faina, praful de copt, esenta si mixam bine pana se omogenizeaza bine compozitia, nu trebuie sa iasa groasa, ci ca la padispan.

Punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata, punem cateva picaturi de colorant deasupra compozitie si cu ajutorul unei furculite imprastiem in toata tava, dupa care dam la cuptor pt cca 10-15 min, apoi o scoatem si punem gemul deasupra si nuca amacinata si mai dam pt inca 1-15 min la foc mic.

O lasam sa se raceasca dupa care o taiem dupa preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Dana Cristea - pusikmea 1

22.06.2010, 15:26

ubulika, sa o faci, chiar e de criza

Cris2711 1

20.07.2011, 16:22

gabytza 1

30.04.2014, 19:09

Buna...am si eu o nedumerire cand scot tava ptr a pune gemul si nuca aluatul trebuie sa fie copt de-a binelea sau intre crud si copt? Si dupa ce pun gemul si nuca cat trebuie tinut in cuptor? (in reteta scrie 1-15 minute si e ciudat)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]