Prajitura cu gem si nuca

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 9 Iun 2010 | 11870 vizualizari

 

o prajitura tot de criza, noi ne-am obisnuit sa avem mereu ceva dulce in casa, asa ca am facut repede prajiturica asta cu ce aveam la indemana.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un pahar de zahar
  • 3 pahare faina
  • un borcan de gem ( eu am avut de piersici, ar fi mers mai bine de prune)
  • un praf de copt
  • o jumatate pahar ulei
  • un pahar de lapte
  • esenta de vanilie
  • colorant rosu
  • nuca
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuca:

Batem ouale cu parful de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, mixam bine, adaugam si uleiul, laptele, faina, praful de copt, esenta si mixam bine pana se omogenizeaza bine compozitia, nu trebuie sa iasa groasa, ci ca la padispan.

Punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata, punem cateva picaturi de colorant deasupra compozitie si cu ajutorul unei furculite imprastiem in toata tava, dupa care dam la cuptor pt cca 10-15 min, apoi o scoatem si punem gemul deasupra si nuca amacinata si mai dam pt inca 1-15 min la foc mic.

O lasam sa se raceasca dupa care o taiem dupa preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Dana Cristea - pusikmea 1

22.06.2010, 15:26

ubulika, sa o faci, chiar e de criza

Cris2711 1

20.07.2011, 16:22

gabytza 1

30.04.2014, 19:09

Buna...am si eu o nedumerire cand scot tava ptr a pune gemul si nuca aluatul trebuie sa fie copt de-a binelea sau intre crud si copt? Si dupa ce pun gemul si nuca cat trebuie tinut in cuptor? (in reteta scrie 1-15 minute si e ciudat)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]