Prajitura cu iaurt si piersici

de Patricia Iordache in Prajituri, 21 Mai 2013 | 47820 vizualizari

 

Multumesc bucatarasului miremirc pentru aceasta reteta. Absolut delicioasa!!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. (44 piscoturi)
  • 150 gr. crema de branza Almette cu smantana
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 esenta de vanilie
  • 200 ml. frisca lichida
  • 500 gr. iaurt cu piersici
  • 2 plicuri gelatina granule
  • 2 borcane cu compot piersici
  • 50 ml. frisca (pentru decor)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si piersici:

Punem gelatina la hidratat in 200 ml. zeama de compot. Lasam 10 minute, timp in care pregatim forma in care vom monta prajitura.

Tapetam o forma de chec ( a mea 11x36 cm )cu folie alimentara. 

Taiem un capat al piscoturilor astfel incat sa fie toate egale si sa nu depaseasca inaltimea fomei de chec. Trecem fiecare piscot prin zeama de compot si le asezam unul langa celalalt pana tapetam marginile formei de chec. 

Topim gelatina la foc mic fara sa ajunga la punctul de fierbere (nu mai incheaga).
Crema de branza o amestecam cu zaharul pudra, adaugam apoi esenta de vanilie, iaurtul de piersici, gelatina topita si frisca batuta spuma.

Crema obtinuta o turnam in forma de chec, fara sa acoperim piscoturile.

 Din loc in loc am pus jumatati de piersica intregi, care se vor vedea foarte frumos cand vom sectiona prajitura.

Peste crema asezam piscoturi intregi. Lasam prajitura la frigider de seara pana dimineata.

Rasturnam prajitura cu grija in vasul pe care o vom servi.

Decoram cu felii subtiri de piersici din compot si cu putina frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si piersici