O prajitura minunata de vara cu fructe din belsug....bucurati-va de aroma, gust si culoare ...e delicioasa si o recomand cu drag!
Untul se topeste si se raceste.
Fructele se taie dupa dorinta cubulete, felii...
Batem albusurile spuma cu 100 gr de zahar ca la bezea.
Galbenusurile se mixeaza cu 200 de grame de zahar( din total), pana se deschid la culoare, apoi lucram pe viteza mica( sa nu stropeasca) sau cu un tel si vom adauga vanilia si praful de sare, apoi pe rand, untul, smantana, zeama si coaja de lamaie, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie, iar la sfarsit albusurile batute spuma ca la bezea cu cele 100 gr de zahar ramase si se incorporeaza prin invaluire.
Se tapeteaza o tava dreptunghiulara de prajitura( eu am una cu inel culinar) cu foaie de copt si se pune compozitia. Se adauga bucatile de fructe.
Se coace la cuptorul incins la 180 e grade pentru aproximativ 40 sau 45 de minute( se face testul cu scobitoarea).
Lasam prajitura sa se raceasca apoi o desprindem din tava si o portionam.
Pudram prajitura cu zahar pudra vanilat si ne topim de placere mancand ....:))))