Prajitura cu lamaie si gem de prune

de Lau in Prajituri, 13 Noi 2013 | 5504 vizualizari

 

Reteta ii apartine lui Laura Laurentiu,

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 150 g faina
  • 3 linguri unt topit
  • coaja de lamaie
  • Crema
  • 2 oua
  • 6 lingur izahar pudra
  • coaja si zeama de la 1/2 lamaie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 40 g amidon
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 borcan gem de prune/zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie si gem de prune:

Blatul - mixam albusurile spuma cu un praf de sare si apa, adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste, adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare, untul topit si racit, faina, coaja de lamaie si amestecam cu o spatula cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz si de aia nu este blatul mai inalt). Dam tava la cuptorul incalzit cca 15 minute pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care se taie in 3 fasii egale. Pe 2 din cele 3 fasii le ungem cu un strat de gem.

Crema - intr-o cratita adaugam ouale, zaharul si amidonul, batem bine si punem cratita pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa. Luam cratita de pe foc si lasam sa se raceasca foarte bine.

Intre timp mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra, adaugam crema de oua racita, mixam pana ce se incorporeaza bine.

Asamblarea - pe un platou asezam 1 din fasiile cu gem, deasupra 1/2 din crema de lamaie, adaugam a 2 fasie cu gem, restul de crema si a 3 fasie fara gem.

Dam la frigider cca 1 ora dupa care ornam dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]