M-am apucat zilele trecute sa fac prajitura cu mere, prajitura ce o fac ori de cate ori am ocazia si multe mere la dispozitie. Pe cand faceam aluatul mi-a venit minunata idee 😀 de a face prajitura cu magiun si nuci. Nu, nu m-am apucat sa fac gemuri si dulceaturi, dar mama mea face cel mai bun magiun de prune :)) si aveam ceva borcane bine puse la pastrare. Am pus si niste nuci, iar de spartul lor s-au ocupat copiii, bucurosi fiind ca pot ridica nivelul de zgomot din casa :))))
Pentru Prajitura cu magiun si nuci, o bunatate frageda si gustoasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, lapte, faina, magiun, nuci.
Ingrediente pentru Prajitura cu magiun si nuci, o bunatate frageda si gustoasa:
Mod de preparare Prajitura cu magiun si nuci, o bunatate frageda si gustoasa:
Aluat pentru Prajitura cu magiun si nuci:
Intr-un vas mixam oul cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si vanilia si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Turnam pe rand uleiul si laptele si mixam usor. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat omogen si nelipicios.
Aluatul il impartim in 3. Intindem cu sucitorul doua treimi din aluat, la dimensiunea si forma tavii pe care o vom folosi. Eu am folosit o tava mica de 20 cm diametru. Transferam in tava tapetata cu hartie de copt, ridicand putin aluatul pe margine, formand o bordura. Punem magiunul de prune, acoperim cu un strat de nuca tocata. Din restul de aluat facem un grilaj cu care acoperim prajitura.
Dam dava la cuptor la foc mediu pana aluatul se rumeneste. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.
Pofta buna! 😉
Daca va place combinatia de gem si nuca sa incercati si Prajitura cu nuca si gem.
Prajitura clasica pe care o stiti sub denumirea de "Prajitura chinezoaica" o recomandam celor care prefera prajiturile cu nuca sau, la fel de buna, Prajitura cu foi cu nuca si biscuiti.
1
magiunul de prune se poate inlocui cu gem de prune sau orice alt gem va place
2
miezul de nuca il puneti intr-o punga mai groasa si il bateti putin cu ciocanul de snitele. Dureaza si mai putin decat daca l-ati taia cu cutitul si evitati si sa faceti prea multa mizerie
3
catitatea de magiun o puteti ajusta in functie de gustul vostru. Puteti pune mai mult sau mai putin… vedeti voi! 😉