Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca

de -Licurici- in Prajituri, 23 Sep 2015 | 5100 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pandispan:
    • 8 oua
    • 8 linguri de zahar
    • 8 linguri de faina
    • 8 linguri de ulei
    • 1 pliculet praf de copt
    • 1 pliculet de zahar vanilat
    • 1 praf de sare
    Pentru crema de vanilie:
    • 1 litru de lapte
    • o cana de zahar
    • o cana de faina
    • o pastaie de vanilie
    • 2 pliculete zahar vanilat
    • un pachet de unt (200g)
    Pentru mango caramelizat:
    • 2 buc mango
    • un pahar de zahar brun
    • o lingura de unt
    • 500 g frisca lichida
    • topping de caramel
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca:

  • Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si zaharul vanilat, cam 5 min, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat cate o lingura de ulei, mixand bine. Albusurile le-am batut spuma, cu un praf de sare.
  • Am adaugat albusurile peste galbenusuri, amestecand incet cu o paleta, apoi am adaugat si faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin. Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt si am bagat-o in cuptorul preincalzit, pentru 30 min sau pana cand pandispanul este gata.
  • Intre timp, am pregatit crema. Pastaia de panilie am taiat-o pe jumatate si am ras continutul.
  • Am pus in lapte vanilia (semintele si pastaia, care se scoate la sfarsit), zaharul si faina, amestecand bine. Am amestecat toate ingredientele inainte sa pun pe foc, sa nu se formeze cocoloase, apoi l-am pus pe foc, amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Cand a fost gata, am luat de pe foc si am adaugat untul taiat in cubulete, incorporandu-l bine in crema. 
  • Am lasat crema sa se raceasca si m-am apucat de frisca.
  • Pentru mango caramelizat, am taiat mango in cubulete mai mici, am pus zaharul pe foc, am amestecat continuu, iar cand s-a topit am adaugat untul, apoi bucatile de mango.
  • Am pus mango cu tot cu caramel peste pandispan, crema de vanilie, apoi frisca.Se lasa peste noapte la frigider si se taie a doua zi.
  • Am ornat cu topping de caramel si figurine din caramel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca