Reteta e din caietul de prajituri al mamei mele! E delicoasa prajitura si foarte usor de facut chiar si pentru incepatoare!!!
Se bate oul energic cu zaharul, se adauga laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si elastic, care se pune la rece ptr. cca. 15 minute. Intre timp se curata merele de coaja si se rad pe razatoarea fina. Apoi se storc de zeama si se amesteca cu zaharul, un plic de zahar vanilat, scortisoara si zeama de lamaie. Se scoate aluatul de la rece, se imparte in doua, se intinde o foaie care se aseaza intr/o tava tapetata cu unt si faina sau cu foaie de pergament. Se aseaza umplutura de mere, se acopera cu a doua foaie, care se inteapa din loc in loc cu furculita si se presara zahar vanilat pe deasupra. Se pune la copt in cuptorul incins in prealabil, pentru cca. 20 de minute. Dupa ce s/a racit se pudreaza cu zahar praf si se taie in felii mari.
Pofta buna!