Prajitura cu mere

de alexandra_petruta90 in Dulciuri, 28 Ian 2013 | 25415 vizualizari

 

E o reteta simpla, usor de preparat si delicioasa! E numai buna pt un incepator, asa ca mine! :)

 

INGREDIENTE

  • pt. decor
  • 3-4 mere ( curatate si taiate felii)
  • 5-6 linguri de zahar
  • pt. pandispan:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • un praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Cele 5-6 linguri de zahar se topesc in forma in care doresti sa faci prajitura. Dupa ce s-a topit il intinzi si pe margini, apoi asezi merele...pe fund si pe parti. Se da deoparte..

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul.

Albusurile se bat spuma cu un varf de sare.

Se pun albusurile peste galbenusuri, se amesteca incet, apoi se adauga faina, praful de copt si uleiul.

Se amesteca toate, pana rezulta un aluat, moale.

Se adauga peste mere si se da la cuptorul preincalzit la 150°.

Se lasa cca. 15-20 minute. (se face testul cu scobitoarea).

Cand s-a copt, se scoate din cuptor si se rastoarna pe un fund sau pe o farfurie dreapta..(sa vina merele deasupra).

Se lasa putin la racit apoi e numai buna de mancat :D

TIPS-URI

1

Daca vrei sa faci mai multa, maresti cantitatea...adica, in loc de 4 oua, 4 lg zahar, 4 lg faina si 3 lg ulei...adaugi 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina si 5 lg ulei...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]