Merele se curata, se dau prin razatoare (mare), se storc de zeama si se calesc in suc propriu la foc mic 20 minute. Dupa ce am stins focul adaugam zahar si scortisoara dupa gust (depinde de mere). lasam umplutura sa se raceasca de tot.
Margarina la temperatura camerei amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, pana obtinem o crema fina. Incorporam galbenusul si incet framantam cu faina amestecata cu praful de copt, pana obtinem un aluat mai tare.
Tapetam o tava mai mare si intinsa cu hartia de copt (sau ungem cu margarina si tapetam cu faina), 3/4 din aluat intindem si asezam cu ajutorul sucitorului in tava (se ruleaza pe sucitor si desface in tava). Asezam umplutura uniform peste aluat.
Restul de aluat se amesteca cu 4 linguri de faina, pana obtinem un aluat foarte tare si il razuim (cu razatorul de mere-cel mare) deasupra umpluturii. Aluatul razuit se presara cu zahar si se lasa la cuptor aprox 1 ora la foc mic, pana se rumeneste. (Aluatul deasupra trebuie sa fie foarte crocant)