Prajitura cu mere

de MOKUSKA in Prajituri, 20 Iun 2014 | 3216 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat
  • 400 g faina
  • 4 linguri de faina
  • 200 zahar
  • 1 margarina
  • 1 galbenus de ou
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite de coaja de lamaie
  • 1 zahar vanilat
Umplutura
  • am folosit mere razuite din borcan,
  • sau puteti inlocui cu 1 kg mere, zahar si scortisoara dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Merele se curata, se dau prin razatoare (mare), se storc de zeama si se calesc in suc propriu la foc mic 20 minute. Dupa ce am stins focul adaugam zahar si scortisoara dupa gust (depinde de mere). lasam umplutura sa se raceasca de tot.

Margarina la temperatura camerei amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, pana obtinem o crema fina. Incorporam galbenusul si incet framantam cu faina amestecata cu praful de copt, pana obtinem un aluat mai tare. 

Tapetam o tava mai mare si intinsa cu hartia de copt (sau ungem cu margarina si tapetam cu faina), 3/4 din aluat intindem si asezam cu ajutorul sucitorului in tava (se ruleaza pe sucitor si desface in tava). Asezam umplutura uniform peste aluat.

Restul de aluat se amesteca cu 4 linguri de faina, pana obtinem un aluat foarte tare si il razuim (cu razatorul de mere-cel mare) deasupra umpluturii. Aluatul razuit se presara cu zahar si se lasa la cuptor aprox 1 ora la foc mic, pana se rumeneste. (Aluatul deasupra trebuie sa fie foarte crocant)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu mere