Prăjitură cu mere

de Bunica in Prajituri, 2 Noi 2015 | 4129 vizualizari

 

O prăjitură rapidă și foarte gustoasă cu un blat fin. Este placul nepoților mei.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 ml. lapte
  • 2 ouă
  • 150 g. zahăr
  • o lingură zahăr pudră vanilat
  • 100 ml. ulei
  • un plic drojdie
  • 550-600 g. făină
  • un praf de sare
  • Umplutură:
  • 1 kg.mere
  • 4-5 linguri zahăr tos
  • 1 lingură scorțișoară
  • 3 linguri gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mere:

Merele spălate,șterse se dau pe răzătoarea mare.

Se pun la scurs într-o strecurătoare.

Faina pune-o într-un vas pentru frământat.

Adaugă peste ea drojdia,sarea.uleiul,laptele (încălzit în prealabil),zahărul și frământă un aluat elastic ,care se desprindă ușor de mână.

Împarte aluatul în două.

Ia o tavă 24/40cm. și tapeteaz-o cu hârtie de copt.

O bucată de aluat se întinde cu sucitorul pe planșeta  înfăinată.

Pune aluatul în tava de copt,presară grisul pe toată foaia ,apoi pune merele.

Deasupra merelor presară zahăr si scorțișoara.

Pune și cealaltă parte de aluat astfel încât merele să fie acoperite.

Dă tava la cuptorul încins la 170 grade pentru 25-30 minute.

Când este gata,lasă să se răcească și pudrează prăjitura.

Se taie rece.

 

TIPS-URI

1

Înainte de a pune merele stoarce-le.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]