Prajitura cu mere si caramel cu nuci

de simona72 in Prajituri, 25 Sep 2013 | 13435 vizualizari

 

Sper sa va placa la fel de mult pe cat ne-am "batut" noi pe ea...:))

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 2 vanilii
  • 1 cana ulei
  • 1/2 cana lapte batut
  • 1/2 cana nectar de mere(facut in casa)
  • 325 gr faina alba
  • 1 praf de copt

pt umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • 100 gr zahar
  • un praf de scortisoara si nucsoara
  • 3-4 cuisoare
  • 1 zahar vanilat
  • 1 cana nectar de mere(facut in casa)
  • 5 linguri gris

pt caramel:

  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 150-200 gr nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si caramel cu nuci:

Pt blat:ouale intregi se bat spuma impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare. Se adauga cele 2 vanilii,  in fir subtire uleiul, apoi cate putin laptele batut si nectarul de mere. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de oua folosindu-va de un tel. Amestecati bine sa nu ramana cumva cocoloase de faina. Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 10 minute. 

Merele se curata de coaja si cotoare si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun pe foc impreuna cu zaharul. Merele mele nu au fost prea zemoase, asa ca nu a trebuit sa le las mult pe foc. Am adaugat mirodeniile, le-am amestecat, am adaugat nectarul de mere si grisul, le-am amestecat bine pe toate si le-am lasat sa se raceasca. 

Pt caramel: am pus zaharul sa se caramelizeze, iar cand acesta s-a topit(avand grija sa nu se arda)am adaugat untul, am amestecat imediat, am adaugat si nuca zdrobita in bucati maricele. Dupa ce aluatul a stat cele 10 minute la cuptor se pun merele, se niveleaza, se da tava la cuptor pt inca 35 minute. Caramelul facut atunci, fierbinte se pune imediat ce tava a fost scoasa din cuptor dupa cele 35 minute. Se mai lasa in cuptorul cald pt 10 minute. Se lasa sa se raceasca si se portioneaza pt servit.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

aveti grija cand puneti caramelul, sa nu-l lasati sa se raceasca sau il reincalziti ca sa-l puteti intinde

2

culoarea blatului este mai inchisa la culoare din cauza nectarului de mar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si caramel cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu cremă de mere şi şampanie