Prajitura cu mere si prune

de AndrutzaP in Prajituri, 4 Oct 2016 | 5061 vizualizari

 

-"Iubi, vrei o prajitura cu mere sau una cu prune!" 
-"Si, Si" 
-"Adica vrei 2 prajituri diferite? Sau una singura care sa contina si mere si prune?" 
-"Una care sa le contina pe amandoua!" 
-"OK!"

 

INGREDIENTE

  • 5 mere
  • 10 prune
  • 30 g unt
  • 3 linguri zahar
  • dulceata de cirese negre (dulceata sa fie mai tare/legata, daca nu aveti folositi gem)
  • Pandispan
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si prune:

  Pentru inceput curatam merele de coaja si de cotor si le taiem in jumatati (vom obtine 10 jumtati de mar scobite la mijloc). Procedam la fel si cu prunele.

   Fiecare jumatate de mar si de pruna o umplem cu putin unt si cu cate o lingurita de dulceata.

   Ungem o tava cu unt din belsug (mai lasam si cateva bucatele de unt razlete prin tava) si apoi o tapetam cu cele 3 linguri de zahar. Asezam fructele in tava astfel: merele pe margine (cu scobitoarea in sus) si prunele in mijloc.

   Dam tava la cuptor pentru 30 minute la 180 grade (merele trebuie sa se inmoaie, dar sa nu se faca terci).

   Intre timp facem pandispanul. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Incorporam faina, usor, de jos in sus. Albusurile batute spuma tare, le adaugam peste aluatul de galbenusuri.

   Cand merele sunt gata, scoatem tava din cuptor si turnam aluatul de pandispan deasupra.

   Lasam sa se coaca, la  180 grade, pana se desprinde pandispanul de marginea tavii si trece testul scobitorii.

   Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se racoreasca pentru 2-3 minute.

   Intoarcem tava invers, pe un fund sau platou si rasturnam prajitura astfel incat fundul sa devina partea de sus.

   Se portioneaza foarte bine cand este rece.

   Serviti cu placere. 

TIPS-URI

1

folositi dulceata sau gem mai tari (nu foarte lichide).

2

asigurati-va ca prajitura este coapta bine si s-a despins de pe tava, atfel nu va "cadea" cand vreti sa o scoateti din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

13.10.2016, 14:46

Si-si , doresc si eu ))

RuxyRux 1

21.10.2016, 23:47

O, ce bunatate! Arata delicios!

Ancutsa 1

23.10.2016, 15:54

Tare buna! Mi-a placut si introducerea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortate