Prajitura cu mere si scortisoara

de _Alina_ in Prajituri, 13 Noi 2013 | 12860 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua medii (de tara am folosit eu)
  • 4 mere mari (350 g fara coaja si samburi)
  • 160 g zahar tos
  • 175 ml lapte
  • 5 lg cu varf cacao (11 %)
  • 200 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 50 ml ulei de palmier
  • un praf de sare
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lg zahar brun pudra
  • 1 lgt scortisoara
  • Crema
  • 400 g frisca lichida (Pilos)
  • 2 lgt scortisoara
  • 2-3 lg zahar tos
  • Decor
  • 2 lgt scortisoara
  • 1 mar
  • 2 lg zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si scortisoara:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar pana cand se deschid la culoare, adaugam uleiul de palmier si mixam inca 2 minute. Incorporam apoi laptele, cacaoa, faina si praful de copt cernute mixand pana cand compozitia se omogenizeaza.

4. Separat mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam apoi 100 g de zahar si mixam pana cand acesta se dizolva complet, iar spuma formata este  densa.

5. Luam 1-2 linguri din albusurile batute si le incorporam in compozitia cu galbenusuri si cacao, cu ajutorul unei linguri. Turnam apoi restul de albusuri batute in compozitie si amestecam cu grija cu o spatula/lingura.

6. Curatam merele de coaja si samburi, le taiem cubulete si le amestecam cu zeama de lamaie, zaharul brun si scortisoara.

7. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt introducem in cuptor pentru 5 minute. Scoatem apoi tava, punem merele taiate si introducem din nou in cuptor pentru 45-55  min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata => blat copt.  Scoatem apoi la racit pe un gratar.

8. Pentru crema, amestecam frisca lichida cu scortisoara si cu zaharul si mixam pana cand capata volum si consistenta.

9. Pentru decor, feliem subtire marul, il punem intr-o cratita non-aderenta impreuna cu zaharul, punem capac si lasam la foc mic pana cand marul se inmoaie si devine lucios (5-8 min). Scoatem feliile de mar din cratita si le lasam la racit pe o hartie de copt. 

10. Taiem marginile prajiturii racite, punem crema deasupra, pudram cu scortisoara, apoi punem feliile de mar.

TIPS-URI

1

Ouale folosite trebuie sa fie la temperatura camerei.

2

Dupa preferinta, se poate insiropa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac/mere