Prajitura cu nectarine

de alilianaa in Prajituri, 2 Aug 2014 | 4805 vizualizari

 

Prajitura asta are o istorioara......am facut-o pentru hramul nostru. Initial am dorit sa fie o prajitura rasturnata, dar pregatind-o cu o zi inainte, seara am bagat-o la rece cu tot cu tava. Bune si frumoase toate, dimineata am rasturnat-o...dar era atat de insiropata, incat nu a mai mers pudrata........ca nici daca doream sa iasa asa, nu iesea. Nu am mai rasturnat-o, evident, si a rezultat o super bunatate de prajitura...

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 g zahar plus alte 5-6 linguri
  • 220 g ulei
  • 12 linguri faina ( cca 220g)
  • praf de copt, un plic
  • o lingurita de unr
  • zahar vanilat, un plic
  • un varf de lingurita de scortisoara
  • 10 nectarine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nectarine:

Incepem cu nectarinele. Se spala, se taie feliute, se pun intr-un bol, se stropesc cu zeama de lamaie si se acopera. 

Aluatul: ouale intregi se mixeaza bine cu zaharul, zaharul vanilat pana  cresc ca volum, se adauga uleiul in fir, mixam in continuare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt in ploaie. Se omogenizeaza cu mixerul.

Asamblare: o tava dreptunghiulara se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Pe hartia de copt se presara 2-3 linguri zahar, adaugam nectarinele felii si peste ele adaugam restul de zahar ( inca 2-3 linguri). Punem putina scortisoara. Peste acestea  turnam aluatul pregatit mai sus. Asezam bine aluatul in tava si punem la copt pentru 30-40 min. la foc potrivit. Incercam aluatul cu scobitoarea sa vedem cat este de copt. 

Cand este gata se scoate si se da la rece. Se tine in tava cateva ore bune, se scoate, se portioneaza si se pudreaza. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

COMENTARII (17)

MOKUSKA 1

03.08.2014, 09:39

Ce pufoasă e

Raluca57 1

07.08.2014, 21:11

Mi-a iesit foarte bine!! Este aromata, pufoasa, insiropata! Delicioasa, se face f repede. Multumesc pt reteta

Panacris 1

13.08.2014, 18:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]