Prajitura cu nuca

de luminita20_2006 in Prajituri, 29 Mar 2011 | 5520 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • - 150 gr nuca macinata
  • -3 linguri faina
  • - 1 praf de copt
  • - 150 gr zahar pudra
  • - 1 plic zahar vanilat
  • Crema
  • -250 gr unt
  • -100 gr nuci
  • -200 gr zahar pudra
  • -2 plicuri ness
  • -2 galbenusuri
  • Glazura
  • -150 gr ciocolata neagra
  • -125 ml frisca
  • -nuci pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca:

Blat:

Nucile se prajesc la cuptor (atentie sa nu le ardeti) apoi se piseaza, (reteta de baza zile sa fie maruntite praf, mie imi place sa simt nuca asa ca am lasat si bucati un pic mai mari). Se separa galbenusul de albus. Albusurile se bat spuma apoi se aduga zaharul pudra, dupa care se pun galbusurile pe rand, zaharul vanilat, faina amestecata cu praful de copt, iar la final nuca. Se toarna toata compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor 30 min -180 C.

Crema:

Untul se bate cu zaharul pana cand obtinem o spuma apoi se aduga galbenusurile, nessul si apoi nucila macinate sau taiate.

Glazura:

Se pune frisca cu ciocolata pe foc si se amesteca pana cand se topeste ciocolata .

Pe blatul racit se pune crema apoi glazura de ciocolata si se pun jumatati de nuci. Am caramelizat niste zahar, apoi am trecut nucile pentru decor prin el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa