Prajitura cu nuca de cocos

de mamaieelena in Prajituri, 24 Mai 2011 | 12637 vizualizari

 

initial m-am pregatit sufleteste sa fac un tort pe care o sa-l prezint dupa aceasta prajitura deoarece am preluat reteta pentru care ii multumesc mult, postavaru ea este cea dupa care am facut aceasta delicioasa prajitura dar cu mici modificari de cantitati si asamblare o sa vedeti....

 

INGREDIENTE

  • 9 albusuri
  • 300 gr.zahar
  • 200 gr.nuca de cocos
  • 4 linguri cu faina
  • glazura :
  • 100 gr.ciocolata cu alune
  • 150 gr.ciocolata amaruie de prajituri
  • 50ml lapte
  • fulgi de migdale
  • crema:
  • 1 plic de crema care se face la rece
  • 125 ml.lapte rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

Albusurile se bat cu un praf de sare, adaugandu-se zaharul. Faina se amesteca cu nuca de cocos si se va pune treptat in albusuri .

Cuptorul preincalzit la 160-170 de grade. Intr-o tava de aragaz punem hartie de copt si punem albusurile intinzind bine pe toata suprafata tavii, apoi se da la cuptor pana capata o culoare usor mai inchisa catre bej si este un pic tare deasupra semn ca blatul este facut .

Se da pe un gratar la rece timp in care pregatim crema si glazura astfel: punem laptele in bol peste praful de crema si timp de 3 minute se bate energic. Crema este gata si punem si glazura la facut : intr-o craticioara se desface ciocolata si punem si laptele cand este dizolvata, dam deoparte ca sa pregatim prajitura.

Pe o tava dreptunghiulara am pus blatul jumatate caci l-am taiat in doua bucati egale si am pus crema toata am pus si cel de al doilea blat peste care am pus glazura si fulgii de migdale.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

mamaieelena 1

26.05.2011, 09:12

gabytza,lilik multumesc pentru aprecieri

Cris2711 1

26.05.2011, 19:14

Delicioasa tare

mamaieelena 1

27.05.2011, 09:37

multumesc cris

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura insiropata cu umplutura de dovleac