Prajitura cu nuci caramelizate

de Tabita _ in Prajituri, 26 Mar 2014 | 8937 vizualizari

 

O prajitura dementiala pe care am facut-o de seara si am luat-o cu noi intr-o plimbare intr-un orasel din Cehia. Am degustat-o cand ne-am oprit in centrul oraselului. Mi-a ramas o amintire frumoasa si delicioasa. Am modificat putin reteta de la Miha si Ancuta. Am scos ciocolata. Multumesc!

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 5 albusuri (eu am adaugat si galbenusurile)
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g unt

Caramelizare:

  • 100 g zahar
  • 200 nuca taiata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci caramelizate:

 Pentru blat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand spuma devine lucioasa ca la bezea. Se amesteca faina cu nuca macinata si praful de copt si se incorporeaza usor in spuma de albusuri. Se amesteca usor pana se omogenizeaza. Se toarna aluatul in tava (24/24 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra. Se scoate blatul din tava si se lasa sa se raceasca.

Pentru crema: 

Se caramelizeaza zaharul, la foc mic. Cand devine auriu se da deoparte si se adauga untul. Se amesteca usor pana se omogenizeaza apoi punem iar pe foc mic , pana se ingroasa. Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca dupa fiecare. Se fierbe pana se ingroasa si capata consistenta smantanii. Se lasa putin sa se racoreasca (dar sa nu se raceasca) si se intinde crema peste blat si se da la frigider.

 

Nucile caramelizate: 

Se face un caramel din zahar, se adauga nucile si se amesteca rapid. Se intind nucile caramelizate pe o suprafata. Se zdrobesc cu sucitorul. La final se adauga nucile caramelizate peste crema. Se lasa la frigider cateva ore sau peste noapte.

 

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga pe deasupra ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mascarpone