Prajitura cu piersici si lamaie

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 5 Iul 2015 | 2985 vizualizari

 

Este o prajitura dulce,umeda si foarte, foarte aromata.Aroma dulce-acrisoara a lamaii se combina placut cu aroma dulce- amaruie a piersicilor si migdalelor.Blatul pufos si umed pe care sunt pirsicile se termina cu un strat de ciocolata alba, crocant.O minunata combinatie,care merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • Baza:
  • 8-10 piersici bine coapte,
  • 5 ling zahar,
  • un pumn de migdale taiate grosier,
  • coaja de lamaie zaharisita,
  • 150 gr unt.
  • Blat:
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 linguri apa,
  • 1 linguri zeama de lamaie,
  • praf de copt
  • Glazura:
  • 100gr ciocolata alba,
  • 1 linguri ulei,
  • 2 linguri lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici si lamaie:

              Piersicile se curata de samburi si se taie felii.Se pun intr-o tava cat sa acopere bine fundul acesteia si se presara zaharul.Cantitatea de piersici e orientativa,in functie de marimea acestora.Deasupra se presara migdalele taiate grosier si coaja de lamaie zaharisita.Untul se taie cubulete si se presara deasupra fructelor.Tava se da la cuptor 20min pana piersicile lasa zeama.

               In acest timp se prepara blatul.Albusurile se separa de galbenusuri.Acestea se mixeaza cu uleiul,apa si aeama de lamaie.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Treptat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste complet.Se adauga compozitia de galbenusuri,amestecand incet cu o spatula.La urma se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

              Se scoate tava cu piersicile  din cuptor si se toarna blatul deasupra.Se da la cuptor inca aprox.30 min.pana blatul este copt.Pentru a vedea daca e copt,trebuie sa treaca testul scobitorii.

             Se soate tava din cuptor , se lasa sa se racoreasca,apoi se rastoarna.Siropul lasat de piersici va intra  in blat,umezindu-l partial.

            Ciocolata se topeste pe foc impreuna cu uleiul si laptele si se intinde peste prajitura.Deasupra se rade coaja de lamaie.

             Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]