Prajitura cu piscoturi si piure de castane

de simona72 in Prajituri, 4 Aug 2015 | 13303 vizualizari

 

Numai buna pentru zilele fierbinti de vara cand dorim ceva dulce si nu dorim sa aprindem cuptorul...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi Savoiardi
  • pentru crema:
  • 1 pachet piure de castane
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar brut
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1-2 linguri rom
  • pentru sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml apa
  • 1-2 linguri rom
  • pentru decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • optional:cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piscoturi si piure de castane:

Incepem cu siropul pentru a avea timp sa se raceasca: caramelizam 3 linguri zahar tos, adaugam apa si lasam pe foc pana zaharul caramelizat este complet dizolvat. Adaugam  1-2 linguri rom si lasam siropul sa se raceasca complet.

Pentru crema: mixam piureul de castane cu zaharul brut pana se dizolva zaharul. Adaugam branza mascarpone si romul si mixam cateva secunde, pana la incorporare. Frisca o mixam cu zaharul pudra pana ajunge la consistenta dorita. Cu o spatula, amestecam crema din piure de castane cu frisca mixata.

Pregatim o tava in care vom asambla prajitura in felul urmator: punem un rand de piscoturi trecute pentru o secunda prin siropul racit. Asezam doua randuri de piscoturi, peste piscoturi punem un strat de crema, un alt rand de piscoturi inmuiate in sirop, alt strat de crema si un ultim strat de piscoturi inmuiate in sirop. Deasupra ornam cu frisca indulcita dupa gust si eventual pudrata cu cacao. Dam prajitura la frigider pentru minim 2-3 ore, apoi portionam si servim. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

folositi rom- bautura alcoolica, in loc de esenta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi si piure de castane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]