Prajitura cu rahat, gem si bezea

de Toamna07 in Prajituri, 5 Iun 2014 | 12158 vizualizari

 

Este o prajitura ieftina si foarte gustoasa ; gemul acrisor completeaza perfect rahatul dulce si aromat, iar bezeaua cu nuca....hmmmm . :)
Este extrem de frageda .

 

INGREDIENTE

  • Blat fraged :
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri cu smantana
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri de zahar
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • faina cat cuprinde pentru ase forma o coca buna de intins cu vergeaua
  • Ingrediente pentru bezea :
  • 4 albusuri
  • 8 linguri cu nuca macinata bine
  • esenta de rom
  • 3 linguri zahar
  • Alte ingrediente
  • 6 linguri dulceata de prune
  • 1 cutie cu rahat ( 400 g)
  • zahar farin pt. ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rahat, gem si bezea:

Intr-un bol  amestecam toate ingredientele pentru blatul fraged,formam o coca si o impartim in doua parti egale.

O parte din coca o intindem pe fundul la tava de copt unsa cu putin ulei si tapetata cu faina ( marimea 22/30 cm ). Ungem foaia cu dulceata sau gem de prune amestecat cu putina esenta de rom.Peste gem asezam felii  subtiri de rahat.

Albusurile le mixam bine cu cele 3 linguri de zahar,un strop esenta de rom si nuca macinata. Intindem bezeaua peste stratul de rahat. A doua parte de aluat se rade pe razatoarea mare si se presara peste bezea.

Dam prajitura super delicioasa la cuptor preincalzit pentru 45 minute,foc mediu,pana se rumeneste usor deasupra.

Cand este rece se pudreaza cu zahar.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rahat, gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca (de post)