Prajitura cu rodie si caramel

de Auras12 in Dulciuri, 3 Noi 2016 | 4408 vizualizari

 

Ce spuneti de aceasta prajitura? :D Doua rodii gasite prin frigider, o idee si.. uitati ce mi-a iesit :)

 

INGREDIENTE

  • 2 rodii
  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 5 liguri de ulei
  • 5 linguri de faina
  • un praf de copt
  • coaja de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rodie si caramel:

Am caramelizat 5 linguri de zahar si l.am intins pe toata tava, si pe margini. Peste zahar am pus rodiile curatate si l-am lasat sa se raceasca. 

Intre timp am pregatit blatul, am separat ouale, albusurile le-am batut spuma tare cu zaharul, am adaugat galbenusurile frecate cu cele cinci linguri de ulei. Apoi am pus coaja de lamaie, faina si praful de copt si am amestecat cu o lingura de jos in sus. Toata compozitia am turnat-o peste rodiile cu caramel si am bagat-o la cuptor pentru 35-40 de minute. 

Dupa ce am scos-o din cuptor am lasat-o cinci minute si am rasturnat-o cu caramelul in sus. Deasupra am ornat-o cu frisca.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rodie si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mirela0911 1

04.11.2016, 08:15

Ce bunătate trebuie sa fie!

mihaelar63 1

05.11.2016, 17:10

Mie imi place insiropata . Cum a iesit ?

Auras12 1

06.11.2016, 18:27

A iesit bună. Blatul a ieșit pufos iar caramelul e preferatul meu 😊😘

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creme brulee cu ghimbir confiat