Prajitura cu rubarba

de Valclaudia in Prajituri, 8 Iun 2013 | 17611 vizualizari

 

in copilarie mancam des prajitura de-asta

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 12 linguri de ulei
  • 20 linguri de lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr faina
  • 3 linguri de gris

Spuma de albus:

  • 4 albusuri
  • 240 gr zahar pudra
  • 1 praf de sare

Rubarba, 4 fire (tulpini) + 2 linguri de zahar de presarat peste rurbarba sa se lase sucul. //

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba:

Se curata rubarba, se spala si se taie bucatele. Se presara 2 linguri de zahar peste cubuletele taiate pentru a-si lasa sucul.

Preparam blatul amestecand galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Adaugam pe rand uleiul, apoi laptele, la final faina amestecata cu praful de copt (acestea trebuiesc cernute inainte). Rezulta un aluat destul de moale. Ungem tava cu ulei, tapetam cu faina si golim aluatul in tava. Nivelam. Presaram grisul peste aluat, scurgem rubarba presand-o intre palme pentru a elimina o cantitate cat mai mare de lichid si asezam rubarba peste aluat.

Introducem tava in cuptorul preincalzit, pentru cca 15 min. la 200 grade.

Cat se coace blatul pregatim spuma mixand albusurile cu zaharul pudra la viteza cea mai mare pana obtinem o spuma ferma (ca pentru bezele)

Cand blatul este aproape copt scoatem tava din cuptor, intindem spuma de albusuri pe toata suprafata prajiturii si reducem temperatura la 160-170 grade pentru a nu arde spuma.

Mai lasam la cuptor inca 15-20 min (depinde cum va coace cuptorul), spuma trebuie sa fie uscata/crocanta ca bezeaua.

Lasam sa se raceasca in tava si servim.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Rubarba este foarte acra. Chiar daca bezeaua care acopera prajitura este suficient de dulce, se poate folosi la servire si niste topping (de capsuni)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba