Prajitura cu visine

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Apr 2014 | 11715 vizualizari

 

Din cauza de raceala in exces,a trebuit sa-mi fac de lucru si sa uit starea naspa pe care o am,plus ca trebuia sa execut mascarponele ca peste vreo 5 zile cica expira....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • Krant
  • 200 g nuci
  • 7 linguri zahar
  • Piure de visine
  • 630 g visine d ela congelator
  • 200 g zahar farin
  • 10 g gelatina
  • Crema
  • 400 ml frisca vegetala
  • 150 g smantana 40% grasime
  • 250 g mascarpone
  • 10 g gelatina
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Blat:

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul ,se adauga faina si cacaoa.La final se incorporeaza albusurile,cu miscari lente de jos in sus.Tapetam o tava cu hartie de copt,tava cu dimensiuni de 23/33 aproximativ,turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.

Krant:

Ardem zaharul,adaugam nuca si amestecam bine sa se prinda zaharul de toata nuca.Se intinde pe un fund uns cu ulei si se lasa la racit.Cand s-a racit o punem in robot si o macinam,nu foarte marunt,potrivit.

Piureu de visine:

Visinele scoase din congelator le punem in blender cu zaharul farin si le mixam bine.Apoi transferam intr-o cratita,punem pe foc si lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroase.Separat hidratam gelatina cu apa rece.Cand a scazut suficient,nici foarte gros ,dar nici prea lichid,lasam la racit cca 15 min,apoi adaugam gelatina si omogenizam.

Crema:

Batem frisca vegetala amestecata cu smantana pana se intareste,adaugam branza mascarpone,la final adaugam krantul maruntit.

Asamblare:

Tava in care am copt blatul o imbracam cu folie alimentara,asezam blatul,turnam piureul,oprim 3-4 linguri din el.Peste piureu punem crema,deasupra restul de piureu si cu un bat de frigaruie trasam linii in diferite directii.Se lasa la rece cat mai mult posibil......

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Panacris 1

25.04.2014, 13:27

Delicioasă!

Lia_ 1

25.04.2014, 19:35

si la asta am inghitit in sec. am o gramada de lucru si nu ma mai dau dusa cate ati mai postat

reisnaor_2006 1

15.12.2014, 21:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Vieneza (2)