Prajitura cu visine

de Oana in Prajituri, 22 Iul 2014 | 13346 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri cu ulei
  • o lingurita extract de vanilie
  • 1 kg visine
  • o cescuta cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Mai intai pregatim visinele, le scoatem samburii si le presaram cu o cescuta de zahar, apoi le lasam cel putin o jumatate de ora. Se pun apoi intr-o strecuratoare mare si se lasa la scurs.

Intre timp se pregateste pandispanul. Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul pana se obtine o bezea, iar galbenusurile se bat cu uleiul pana se ingroasa putin, ca la maioneza. Se rastoarna apoi galbenusurile peste albusuri si se incorporeaza usor, cu o paleta. Se adauga vanilia. Se amesteca faina cu praful de copt si se presara putin cate putin peste compozitia de oua si se amesteca de jos in sus. 

Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, se rastoarna compozitia de pandispan iar deasupra se presara visinele scurse bine de zeama.

Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa la copt 30-40 de minute, in functie de cuptor, la foc mediu, pana trece testul scobitorii.

Se scoate apoi tava din cuptor si se lasa prajitura sa se raceasca in tava. Se taie cand este rece si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza dulce, iaurt grecesc si frisca