O prajitura rapida si racoritoare.
Se spala visinele, se scot samburii si se taie pe jumatate apoi se lasa la scurs.
Se tapeteaza o tava cu dimensiunile 20/30 cm cu hartie de copt, se presara cele 3 linguri de zahar peste hartia de copt astfel incat sa fie acoperita toata suprafata si se adauga visinele taiate in doua.
Blatul se prepara astfel: ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilinat se mixeaza bine pana se dizolva zaharul apoi se adauga uleiul putin cate putin pana compozitia devine cremoasa.
Praful de copt se amesteca cu faina si se adauga cate putin in compozitie.
Se adauga compozitia de blat peste visinele din tava si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit aproximativ 50 minute pana se coace si se rumeneste usor deasupra.
Se face testul blatului cu scobitoarea.
Cand e gata, se scoate din cuptor si o lasam in tava 20 minute apoi o rasturnam pe o alta tava astfel incat visinele sunt deasupra.O lasam sa se raceasca bine.
Intre timp pregatim frisca: mixam smantana pentru frisca pana se intareste bine, apoi adaugam cele 2 linguri de zahar pudra si mai mixam la viteza mica foarte putin.
Dam frisca la rece.
Cand s-a racit prajitura, adaugam frisca peste visine si ornam dupa preferinte.
Am taiat prajitura bucatele si am ornat cu seringa fiecare bucatica cu sirop de visine.
Delicoasa!
1
pentru un blat mai mic se poate folosi tava aragazului dar se suplimenteaza si cantitatea de visine