O prajiturica buna si pufoasa,exact cum imi place!
Ciresele si visinele le spalam bine in cateva ape.
le indepartam coditele si le scoatem samburii.
le punem la scurs pe o sita cat timp pregatim compozitia aluatului.
Separam galbenusurile de albusuri.
galbenusurile le mixam cu zaharul ,pe care il adaugam treptat.
le mixam pana ce zaharul este topit.
adaugam uleiul si il incorporam.
apoi adaugam usor,putin cate putin,laptele.
apoi punem praful de copt si esenta de vanilie.
incepem sa adaugam si faina,treptat.
albusurile le batem spuma cu un praf de sare,pana nu se mai desprind de vas.
incorporam albusurile batute ,in compozitia cu galbenusuri,si le amestecam cu o paleta de jos in sus.
Luam o tava dreptunghiulara ,o tapetam cu margarina si asezam hartie de copt.
turnam compozitia in tava.
deasupra asezam visinele si ciresele.
dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.
o lasam acolo pana este coapta,apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca.
presaram zahar pudra deasupra si servim.