Prajitura de 4 Mai.....vreau

de Constelatialeu in Prajituri, 5 Mai 2017 | 6547 vizualizari

 

E cu dedicatie prajitura asta, pentru un prieten, am anticipat un pic chestia cu '' Mai.... vreau''....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua mari
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata neagra
  • Crema
  • 500 g mascarpone
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 8 foi de gelatina
  • 400 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 1 borcan de 800 g cu visine pentru prajituri
  • Crema pentru decor
  • 200 g ciocolata neagra
  • 300 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 300 ml frisca
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de 4 Mai.....vreau:

Blat : Ciocolata am rupt-o bucatele si am pus-o intr-un castron, pe baie de aburi, am adaugat untul si am amestecat pana ciocolata s-a topit. Lasam sa se raceasca putin, apoi incorporam galbenusurile mixand bine. Separat, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Peste ciocolata cernem faina si praful de copt si le incorporam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt, 26/36 cm, turnam compozitia in tava, dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca bine.

Dupa ce s-a racit, tapetam tava in care am copt, cu folie alimentara, asezam blatul si siropam cu siropul de la visine. Visinele le taiem in patru. Apoi ne apucam de crema. Mixam 400 ml de frisca lichida pana obtinem o frisca consistenta, peste care adaugam mascarponele si omogenizam.

Separat, punem gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron, punem galbenusurile cu zaharul si laptele  pe baie de aburi, amestecam pana incepe sa se ingroase. Dam de pe foc, stoarcem gelatina si o incorporam bine. Acest amestec il omogenizam cu frisca si mascarponele. Apoi adaugam visinile si turnam totul in tava peste blat. Dam tava la frigider pentru cateva ore.

Cat sta la frigider tava, rupem ciocolata, adaugam 300 ml frisca lichida, pe baie de aburi, pana se topeste ciocolata, atentie sa nu dea in fiert, se omogenizeaza, apoi se lasa la rece. Separat, se mixeaza 300 ml frisca lichida pana obtinem o frisca, nu foarte tare. Dupa ce s-a intarit ciocolata cu frisca, o mixam, si incorporam frisca batuta. Cu aceasta crema obtinuta, ornam prajitura.

Dupa ce crema s-a intarit, scoatem prajitura din frigider, scoatem din tava prajitura o portionam cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte. Fiecare prajitura o ornam cu crema de ciocolata cu ajutorul unui posh.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de 4 Mai.....vreau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (20)

Catalina L 1

08.05.2017, 21:06

excelenta , si eu ...vreau

oanapl 1

08.05.2017, 22:59

Si eu as mai vrea o feliuta ca arata prea bine!

kytz 1

08.05.2017, 23:14

Ce prăjitură bună!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec