O prajiturica foarte gustoasa pe care am pregatit-o pt mama mea de Florii.
M-am inspirat de aici.Daca prajiturica Ancai arata demential,eu am facut un rateu de toata frumusetea. Dar gustoasa...Macar atat. Nu stiu unde am gresit,ca am urmat instructiunile intocmai.Foile le-am insiropat ca au necesitat.Crema 1 mi-a iesit destul de moale. Important e ca s-a terminat. :)
Foi
Se amesteca faina cu apa,sucul de rosii,uleiul,zaharul,amoniacul si sarea si se framanta un aluat.Se imparte in patru parti egale din care se intind foi pe dosul tavii si se coc 8-10 minute.
crema 1
Faina,zaharul,si un praf de sare se adauga in apa,se pune la foc mic si se amesteca pana se ingroasa ca o smantana.Se lasa sa se racoreasca.Intre timp,se freaca margarina cu zaharul pudra si esenta de vanilie.Se adauga putin cate putin la crema de faina,amestecand cu mixerul.Se da crema obtinuta la rece pt 30 de minute.
Crema 2
Gemul se amesteca cu cacaoa si esenta de rom.
Asamblare
Foaie, 1/2 crema de gem, foaie, crema 1, foaie 1/2 crema gem(cealalta jumatate),foaie. Se acopera cu un prosop si se lasa la rece pana a doua zi.
1
Foile ies destul de tari. Insiropati-le putin cu sirop de zahar ars.
2
In crema de faina,adaugati o lingura de amidon in plus.Mie mi-a iesit foarte moale crema cu toate ca am tinut-o suficient pe foc.Sau gelatina.