Prajitura delicioasa cu fructe caramelizate si bezea

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 28 Mar 2010 | 6478 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 2 pahare de faina
  • un praf de copt
  • un pahar de ulei
  • un pahar de apa fierbinte
  • o esenta de portocale
  • coaja rasa de portocala

pt umplutura- crema

  • 5 mere
  • 2 banane
  • o portocala
  • 5 linguri de zahar

pt bezea:

  • 5 albusuri ( ramase de la galbenusuri)
  • 2-3 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa cu fructe caramelizate si bezea:

1. se curata merele, bananele si portocala de coaja si se dau pe razatoare.

2. intre timp punem cele 5 linguri de zahar intr-o cratita si il caramelizam, dupa ce s-a format caramelul punem fructele peste si lasam pana scade sucul din ele.

3. intr-un castron se amesteca galbenusurile cu zaharul, apoi se pune uleiul, se mixeaza bine, dupa care punem apa fierbinte, faina, esenta, coaja rasa de portocala si praful de copt stins in otet.

4. aceasta compozitie o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 5- 10 min, dupa care se scoate si se pune deasupra compozitia de fructe caramelizate si bezeaua si dam la cuptor pt inca 12-15 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa cu fructe caramelizate si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Monica"