Prajitura dementa cu urda si menta

de lia maria in Prajituri, 30 Iul 2011 | 6103 vizualizari

 

O combinatie irezistibila…dulce, acrisoara, aromata, ce mai…e minunata!

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 250g urda
  • 100g unt
  • 150ml sirop concentrat de menta
  • 250g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100g curmale deshidratate, fara samburi si maruntite
  • 100g ciocolata alba
  • 100g gem de corcoduse/caise

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura dementa cu urda si menta:

 Frecam galbenusurile cu zaharul, pana se dizolva. Separat in alt bol amestecam untul cu urda, apoi le adaugam peste galbenusuri . Turnam si siropul de menta si omogenizam  compozitia. Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt )si le incorporam in amestec. Mai adaugam si jumatate din cantitatea de ciocolata(50g) si fructele, amestecam usor cu o paleta, dupa care rasturnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pergament. Dam tava la cuptor, pentru 55’, apoi lasam prajitura la racit.

Indepartam hartia de copt, ungem blatul  cu un strat subtire de gem de corcoduse, dulce acrisor si presaram deasupra ciocolata alba. Eu am folosit “nasturei de ciocolata”  pe care i-am maruntit in robot.

Asezam prajitura pe un platou, taiem felii generoase si servim …

 

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

faina

2

sirop de menta

3

ciocolata alba

4

curmale

5

oua

6

urda

7

zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dementa cu urda si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]