Donauwelle = valurile Dunării
De obicei aceasta prajitura tradiționala germană este aromata cu cirese iar glazura de ciocolata este decorata in forma de valuri. Am făcut-o alternativă de Halloween cu struguri.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/prajitura-donauwelle-pentru-haloween.html
Pentru blat:
Pentru crema de unt:
Pentru glazura:
Se prepară blatul:
Frecati bine untul moale. Se adauga treptat zaharul si ouale.
Se amestecă făina cu praful de copt și se incorporează în amestecul precedent. Ungeti cu unt o tava de tort. Se incalzeste cuptorul la 180 ° C
Se toarna jumatate din aluat in tava unsa.
In cealalta jumatate se adauga si se amestecă cacaoa si se toarnă peste aluatul precedent.
Se pun strugurii deasupra si se coace timp de 30 - 35 de minute.
Se demuleaza si se lasasa se raceasca pe un grătar.
Se prepară crema de unt cu vanilie:
Frecati untul cu ajutorul unui robot/mixer. Adăugați 100 g de zahar pudra si frecati la viteza mica până când zahărul este încorporat in unt. Creșteti viteza, adaugati extractul de vanilie, sarea și 2 linguri de lapte si se bate timp de 3 minute.Verificati si gustati crema.
În cazul în care ar trebui să fie mai dulce și să aibă o consistență mai fermă, se adaugă restul de zahăr. În cazul în care este prea groasa se adaugă 1 lingura de lapte.
Se prepară glazura:
Se topeste ciocolata rupta în bucăți la bain-marie. Adaugati untul moale si cu o spatula, se amestecă energic pentru a obtine o compozitie neteda si stralucitoare. Lasati sa se raceasca un pic.
Așezați tortul pe un gril (puneti o tava dedesupt pentru a recupera excesul de glazura).
Se toarnă glazura peste tort si intindeti cu o spatula pentru a-l acoperi complet.
Decorati dupa dorinta : puteti face valurile Dunarii cu o furculita sau un decor Halloween cu un pic din crema de unt :)
Se da la frigider pentru cel putin 1 ora.
Pofta Buna!