Am rasfoit caietul meu cel vechi cu retete si am dat peste aceasta prajitura si am zis gata, o execut. E ziua sotului meu azi si trebuia sa duca la servici praji si gustari, asa ca am trecut la treaba.
Foile: se pun ouale, mierea, zaharul si margarina intr-un vas si se amesteca pe baia de aburi pana se topeste compozitia. Se lasa la racit, dupa care se adauga faina, amoniacul dizolvat in laptele caldut, si se face un aluat din care se coc pe dosul tavii 4 foi (in jur de 7-8 minute pt. fiecare foaie).
Crema: laptele si faina se fierbe pe soba si se amesteca pana devine o pasta omogena si cu consistenta groasa. Se lasa la racit. Intre timp, untul cu zaharul pudra se freaca bine. Dupa ce s-a racit prima se amesteca impreuna bine si se impart in 3 parti. In doua din ele se pune cate o lgt de cacao, iar in cealalta se pune esenta de vanilie.
Se umplu foile, un rand cacao, unul vanilie si iar cacao. Deasupra se pune glazura.
Glazura: toate ingredientele se pun pe foc si se fierb pana se topeste zaharul.
Se lasa la rece cateva ore bune. Eu am facut-o ieri pe la amiaza ca sa fie buna pe azi pe cand trebuia sa o duca sotul la servici.