Am facut o combinatie de foi albe cu foi maro si la fel crema.
Pentru aluat batem bine ouale cu zaharul si sarea, adaugam uleiul si frecam ca la maioneza, apoi punem laptele, putina faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul si impartim compozitia in doua.
In prima parte adaugam esenta de lamiae si jumatate din faina si framantam un aluat nu prea tare, dar nelipicios pe care il lasam la odihnit 20 de minute.
In cea de-a doua parte adaugam cacaoa, esenta de rom si restul de faina si la fel framantam si lasam la odihnit.
Facem intre timp crema.
Frecam intr-un tuciulet galbenusurile cu 4 linguri de zahar si sarea, adaugam putin lapte rece si faina, omogenizam apoi adaugam restul de lapte caldut.
Luam 1/3 din compozitie si mutam in alt vas unde vom adauga cacaoa diluata in putin lapte si esenta de rom, iar in compozitia ramasa adaugam coaja si zeama de lamiae.
Fierbem ambele compozitii la foc moale mestecand continuu.
Untul il frecam cu restul de zahar si zaharul vanilat pana rezulta o spuma pe care o impartim la fel ca si cremele dinainte si o incorporam in acestea cand s-au racit, avand grija sa punem putin cate putin din fiecare pana la omogenizarea completa.
Aluaturile le impartim pe fiecare in doua si coacem patru foi pe dosul tavii pentru cate 8-10 minute la 180 grade.
Dupa racirea foilor, asezam folie in tava de 30/40 cm si asamblam astfel:foaie neagra, 1/2 din crema alba, foaie alba, crema neagra, foaie alba, restul de crema alba si ultima foaie neagra.
Acoperim cu folie deasupra, punem niste greutati si dam la rece. Se taie de obicei a doua zi cand se inmoaie foile.
Deasupra am ornat cu zahar pudra.