Prajitura duo cu crema de vanilie

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Oct 2013 | 14960 vizualizari

 

Azi am executat doua prajituri,am citit mai multe retete si am facut niste combinatii care imi plac mie si sper sa placa si sarbatoritei.Pe asta am numit-o '' duo'' pentru ca are doua blaturi diferite.

 

INGREDIENTE

  • Blat de ciocolata
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g ciocolata amaruie 52% cacao
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g unt
  • Blat vanilie
  • 4 oua
  • 3 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic vanilie burbon
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Crema de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 300 g unt
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic vanilie burbon
  • Crema de frisca
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri din crema de vanilie
  • Sirop
  • 200 ml sirop de capsuni
  • 3 linguri coniac
  • Glazura
  • 100 g ciocolata lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 linguri cacao
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura duo cu crema de vanilie:

Blatul de ciocolata:

Ouale cu zaharul si zaharul; vanilat,le mixam bine pana se topeste zaharul,apoi adaugam untul ( la temperatura camerei),faina si cacaoa si omogenizam.Ciocolata o topim pe baie de abur si apoi o incorporam in compozitia de mai sus.Pregatim o tava (25/32) cu hartie de copt,turnam compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil.Este gata cand trece testul scobitorii.Lasam sa se raceasca.

Blatul de vanilie:

Cele 7 albusuri (3 sunt de la crema unde folosim doar galbenusurile) le batem spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si batem ca la bezea.Separat frecam galbenusurile cu un praf de sare ,vanilia burbon si 4 linguri de ulei,apoi le incorporam in bezea,amestecand incet,la final adaugam faina si praful de copt.In aceiasi tava in care am facut si blatul de ciocolata,punem compozitia si dam la cuptor,cand trece testul scobitorii este gata.Lasam sa se raceasca si apoi taiem blatul in doua.

Crema de vanilie:

Galbenusurile cu zaharul si frisca lichida pe baie de abur pana se topeste zaharul.Dam de pe foc si adaugam si vanilia burbon si lasam sa se raceasca.Cand s-a racit turnam putin cate putin peste unt,omogenizand.Crema o dam la rece cca 30 min.

Crema de frisca:

Frisca lichida o mixam pana se intareste si adaugam in ea 3 linguri de crema de vanilie.Am avut frisca vegetala si ea este deja dulce,n-am mai folosit zahar.

Sirop:

Am folosit sirop de capsuni,facut de mine si amestecat cu 3 linguri de coniac.

Glazura:

Ciocolata cu frisca si cacaoa pe baie de abur pana devin o crema omogena.

Asamblare:

Blat de vanilie peste care am pus crema de frisca,apoi blatul de ciocolata pe care l-am siropat,apoi am intins crema de vanilie,blatul de vanile si am siropat si acest blat.La final am turnat glazura de ciocolata.Lasam prajitura l;a rece cca 40 min,apoi o portionam cu un cutit trecut prin apa fierbinte si ornam dupa preferinta.Eu am folosit niste pasta de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura duo cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Valclaudia 1

25.10.2013, 20:39

sa stii ca eu accept si-un colt ca nu-s prea pretentioasa! Da' o petala portocalie tot sper sa contina

Constelatialeu 1

25.10.2013, 21:39

Valurito nici colturi nu mai am...dar promit ca mai fac petale...

Valclaudia 1

25.10.2013, 22:18

esti de belea, Leoaico

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de vis