O reteta pe care o facea o verisoara , este foarte buna
Blat :
Separam ouale
Budinca o amestecam cu praful de copt
Albusul il batem cu un pic de sare pana cand se intareste
Adaugam zaharul si batem pana cand devine ca si o crema
Presaram budinca amestecand continuu din sus in jos cu o lingura de lemn , acum punem si apa pe rand cate o lingura .
Turnam compozitia intr-o tava si dam la cuptorul incins pana cand nu se mai ia nimic pe scobitoare (25 minute)
Crema :
Galbenusurile le amestecam bine intr-o oala cu zaharul , faina ,laptele si semintele de vanilie .
Punem pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa
Racim rapid (in apa rece amestecand continuu) si adaugam untul taiat cubulete .
Spuma:
Albusul il batem pe bain –marin pana cand obtinem o spuma tare ( si sa fie gatita)
Asamblam prajitura :
Crema o turnam peste blat si o intindem uniform, deasupra cremei punem spuma si razuim o ciocolata amaruie deasupra
Dam la frigider si portionam in momentul servirii
1
deasupra putem pune capucino
2
daca o sa puneti toate 3 plicurile de acelasi tip de budinca va iesi o culoare mai intensa (roz daca puneti budinca de capsuni , zmeura )