Prajitura Figaro

de marinicayou10 in Prajituri, 27 Feb 2012 | 24850 vizualizari

 

Am revenit si cu un desert foarte bun pt voi :)

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 200 g unt 
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • coaja de lamaie
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde ca sa iasa o coca moale
  • Umplutura:
  • 200 gr zahar
  • 150-200 gr nuca macinata
  • un borcan de gem
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Figaro:

Se freaca untul cu zahar pana devine cremos,spumos.Se adauga galbenusurile,coaja de lamaie, praful de copt si faina cat cuprinde ca sa iasa o coca moale si sa nu se mai lipeasca de maini.

Se intinde coca intr-o tava mare de cuptor,unsa. Peste aluat se intinde un strat de gem si apoi o crema preparata din 4 albusuri batute spuma tare cu 200 g zahar, in care se amesteca nucile macinate. Se baga la cuptor si se coace la foc potrivit pana se coloreaza putin coca pe margini

E foarte buna :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Ochi de pisica