Prajitura fina cu foi din miere si nuca

de Toamna07 in Prajituri, 27 Apr 2012 | 50975 vizualizari

 

Este o prajitura care ramane cremoasa,frageda chiar si dupa o saptamana.O recomand din toata inima.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • 3 oua ,
  • o cana cu zahar ,
  • 1 cana cu nuci pisate ,
  • 1 lingura cu bicarbonat ,
  • 4 linguri cu miere ,
  • 1 varf de cutit cu sare ,
  • faina cat cuprinde.
  • Crema :
  • 1 kg de smantana cu 20% grasime ,
  • o cana nuci pisate ,
  • 80 gr.zahar farin vanilat ,
  • zeama de lamaie dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu foi din miere si nuca:

Mod de preparare foi :

Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam,pe rand, celelalte ingrediente si amestecam  bine pana obtinem un aluat legat . Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foi pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina . Foile se intind destul de usor pentru ca acest aluat poate fi “carpit” direct pe fundul tavii. Se infaineaza coca ca s-o putem intinde usor cu sucitorul si se baga la cuptorul preincalzit ,la foc mediu, pana capata o culoare aramie .  

Mod de preparare crema :

Amestecam cu o lingura smantana impreuna cu zaharul farin ,adaugam nucile zdrobite la robot sau la “vergea” Jsi stropim cu zeama de lamaie. Rezulta o crema parfumata si  fina  pe care o impartim intre foi : foaie-crema;foaie crema …;oprim o jumatate de cana din aceasta crema pentru a o intinde deasupra  prajiturii .  

Décor : 1 ciocolata cu lapte sau amara pe care o razuim peste ultimul strat de crema. Punem prajitura cremoasa si frageda  la rece pentru cateva ore si portionam .

Spor la treaba si pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu foi din miere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

diaconta 1

12.12.2013, 14:30

Amaliadragan,scrie ca "amestecam CU o lingura smantana cu zaharul si nuca",nu o lingura de smantana.
Deci toata smantana o amesteca pentru crema,nu ar avea cu ce unge daca ar pune doar o lingura.

Toamna07 1

20.12.2013, 19:03

Multumesc ,Diaconta!

babi5 1

26.01.2014, 07:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

ieri la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

ieri la 09:47

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

pe 13.03 la 09:54

ULTIMELE COMENTARII

kobix40803

Hello. That is exactly the kind of site https://typespaceapp.com/ is. It offers everything you need for a great experience: instant withdrawals, a variety of games, ease of use and fair conditions. Here you can enjoy the game without unnecessary delays, knowing that every step will be transparent and convenient.

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere