Prajitura fina cu rom si gem de caise

de katty in Dulciuri, 2 Noi 2014 | 7659 vizualizari

 

Pe cat este de simpla , pe atat este de buna aceasta prajitura .

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • un borcan gem de caise
  • 300 gr unt
  • 3 linguri zahar pudra
  • o mana stafide
  • 100 ml rom
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr nuca macinata+pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu rom si gem de caise:

Incepem cu blatul . Separam oule . Batem albusurile spuma tare cu sarea , apoi adaugam zaharul . Batem in continuare pana capata consistenta unei smantani . Amestecam galbenusurile cu uleiul si turnam peste albusuri. Mixam compozitia .Cernem faina deasupra impreuna cu praful de copt  si amestecam usor cu o lingura de lemn . Turnam compozitia intr-o tava si o dam la cuptor pana trece proba scobitorii .Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca  , apoi o taiem in doua parti inegale . Partea mai groasa o asezam pe un blat de lemn si o ungem cu gem de caise .
Partea mai subtire o punem in robot si o maruntim bine .
Punem stafidele la inmuiat in rom , amestecand din cand in cand , astfel ca stafidele sa fie bine hidratate (sau romate)
Batem untul la temperatura camerei cu zaharul pudra . Adaugam cacao , nuca macinata  si blatul maruntit . Mixam bine compozitia . La sfarsit adaugam stafidele  cu rom cu tot (daca nu a fost absorbit in totalitate) . 
Intindem crema peste gemul de caise .
Deasupra punem nuca macinata si dam prajitura la rece pentru cel putin o ora . Portionam prajitura inainte de servire .

TIPS-URI

1

folositi un rom de calitate

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu rom si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Vieneza