PRAJITURA FRAGEDA CU MERE

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 6 Mar 2010 | 21234 vizualizari

 

o reteta extraordinara de la miha(multumesc si multi pupici).Este cea mai frageda prajitura pe care am mancat-o vreodata.Trebuie sa o incercati!!!

 

INGREDIENTE

Pentru foi avem nevoie de:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt stins
  • 200 g unt
  • 550-600 g faina

Pentru umplutura avem nevoie de:

  • 1 kg de mere
  • zahar dupa gust
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA FRAGEDA CU MERE:

Pentru foi avem nevoie de:

Intr-un castron maream pus  faina cu untul partial topit si am amestecat(cu o lingura sau cu mixerul folosind paletele pentru aluat). Cand au inceput sa se formeze firimituri am adaugat zaharul (pudra),un praf de sare,praful de copt stins cu zeama de lamaie si ouale unul cate unul. Iese un aluat elastic,nelipicios,care se inveleste in folie si se da la frigider pentru 1 ora.

Pentru umplutura avem nevoie de:

Merele se dau pe razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul,untul si scortiosara.Se lasa la racit.
Am impartit aluatul in 3 parti egale,pe care le-am intins cu sucitorul.Am asezat prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt(sau unsa bine cu unt),am acoperit cu 1/2 din compozitia de mere,alternand pana am terminat toate cele 3 foi.Se coace la foc mic pana se rumeneste putin deasupra.
pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA FRAGEDA CU MERE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]