Prajitura Fulg de nea

de Rahela Velicu in Prajituri, 15 Dec 2016 | 5430 vizualizari

 

O prajitura racoritoare, cremoasa si extrem de delicioasa! Si cu blat doar din albusuri. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/prajitura-fulg-de-nea/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 2 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • 40 g nuca de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de lamaie
  • Ingrediente pentru crema:
  • 1 compot de ananas
  • 200 g frisca lichida
  • 3 rde zahar praf
  • 1 plic de gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fulg de nea:

Pentru blat: se mixeaza albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare.

Adaugam pe rand nuca de cocos, esenta, faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura de lemn.

Tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia si uniformizam.

Dam la cuptorul preincalzit, pana cand incepe sa se aureasca pe margini si sa se desprinda de hartia de copt.

Dezlipim hartia de copt si punem prajitura pe platou.

Trecem la pregatirea cremei: mixam spuma frisca lichida in care adaugam si zaharul, ananasul il pasam cu mixerul vertical sau la blender. In siropul de ananas, punem gelatina si o lasam 10 minute la hidratat. O dam apoi 10 secunde la microunde sa se topeasca.

Amestecam frisca cu ananasul pasat si adaugam gelatina. Amestecam bine si punem crema rezultata deasupra blatului.

Uniformizam si presaram nuca de cocos din abundenta.

Dam la rece pentru cel putin 1 ora (eu nu am avut rabdare decat 20 de minute si nu s-a intarit crema bine).

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti razui ciocolata deasupra.

2

Neaparat tinuta la rece, inainte sa o taiati ca altfel se lasa crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fulg de nea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]