Prăjitura "hora unirii"

de ionix in Prajituri, 4 Feb 2010 | 7234 vizualizari

 

stiu... i-am dat un nume tembel :D
o reteta din carnetelul copilariei mele :p

cand am vazut ce model mi-a iesit, mi-a trecut prin cap cantecul ala: ... hai sa dam mana cu mana/ cei cu inima romana.... lalalallaa

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:    

  •  10 linguri cu ulei
  • 10 linguri cu apa minerala
  • Doua oua
  • 10 linguri zahar
  • O lingura bicarbonat
  • Un praf de sare
  • Faina cat cuprinde 

      Pentru umplutura  

  • Gem
  • Nuca pisata          
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura "hora unirii":

 Ouale se bat bine cu zaharul, un praf de sare si uleiul. Se bat pana cand zaharul se topste.

Bicarbonatul se amesteca cu apa minerala si se pune peste ouale battue cu zahar.

Se adauga faina, treptat, si se amesteca bine fara a face cocoloase.

¾ din aluatul rezultat se intinde intr-o tava unsa cu putin ulei.

Peste aluat ungem un strat, nu prea gros, cu gem si nuca pisata.

Peste gem eu am facut un “gratar” din restul de aluat.

Se da la cuptor la foc mic pana cand incepe a se rumeni “gratarul“, circa 30 min.

Se taie cand s-a racit.

 Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura "hora unirii"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

gaby_duceag 1

05.02.2010, 16:25

Cu cine vrei sa te unesti Ionixule?)))

ionix 1

05.02.2010, 16:30

@Roxana... trimit trimit... mai ales ca mi-ai zis cum sa fac umplutura la prajitura aia cu rahat ... apropo, am facut niste foi super misto si am prajitura la racit

@Oana, si eu il ador... mi-ar fi placut sa am magiun dar... pff...

@Gaby... mai, cu tine mai intai... dupa aia mai negociem... daca ma platesc ii primesc in hora mea

ionela2682 1

08.02.2010, 14:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]