Reteta preluata de la Dana Cristea - Pusikmea, careia ii multumesc! O prajiturica foarte, foarte buna si aromata, pe placul tuturor, de la mic la mare!
Prima data pregatim aluatul alb: intr-un bol punem zaharul, uleiul, praful de sare si mixam foarte bine pana cand zaharul s-a topit.
Adaugam apoi apa minerala si continuam sa mixam adaugand faina amestecata cu praful de copt.
Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei apoi turnam aluatul alb, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 10 minute, pana prinde o crusta usor aurie la suprafata.
Intre timp pregatim aluatul maro: intr-un bol punem zaharul, uleiul, praful de sare si mixam foarte bine pana cand zaharul s-a topit.
Adaugam apoi apa minerala si continuam sa mixam adaugand faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata.
Dupa ce blatul alb s-a rumenit, il scoatem din cuptor, intindem dulceata peste el apoi acoperim cu compozitia maro.
Dam din nou la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute (depinde de fiecare cuptor in parte), pana trece testul scobitorii.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi portionam si servim.
E minunata, sa aveti pofta!
1
Ingredientele de mai sus sunt pentru o tava cu diametrul de 24/36 cm.
2
Putem sa folosim alta dulceata (de capsuni, de caise, de prune).
3
Pentru masurat am folosit o cana de 200 ml.